Myran, biet eller ”vissa människor” – vem är mest intelligent?

I denna veckas (onsdag 19/1) avsnitt av Uppdrag granskning i SVT, belystes den bedrövliga historien om Damir Al-Ali, den grova sexbrottslingen som belönades (!) med 840 000 kronor. Under en timme ställde SVT:s reportrar ”besvärliga frågor” till ett antal personer. Främst till justitiekanslern, som inte tycktes begripa något överhuvud taget!

Förutom hennes vansinnesbeslut utgjorde emellertid hela historien en serie av inkompetens och bortförklaringar av otrolig mängd.

I programmet framkom även att Damir har gjort sig av med alla pengar, så det blir nog stöd från Staten så länge han lever.

Som jämförelse kan nämnas MYRORNA, som trots ytterst små hjärnor kan ordna ett väl fungerande myr-samhälle. Inte minst då de kan bygga stora myrstackar.

Sedan har vi BIET. En fantastisk förmåga att hitta vägen – trots att människan har en hjärna som är 10 000 gånger större än biets!

OBS! Med ”vissa människor” menas de som medverkar i ovanstående SVT-program.

(Inte vi som är normala människor, dvs. Homo Sapiens.)

I programmet uppmärksammades också det välkända faktum att brottsoffren inte får någon ersättning från Staten. Visserligen brukar ofta offret ”få en ersättning,” men det är upp till offret att ödmjukt fråga gärningsmannen om dessa pengar!

Programmet finns på Svt Play. Följ länken nedan:

 www.svtplay.se/video/33906890/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-valdtaktsmannen-och-skadestandet?info=visa

Som tur är kan man protestera genom att skriva under:

https://www.skrivunder.com/a/335690

Det svenska systemet var något som hela Europa fick veta i samband med attentatet på Drottninggatan för några år sedan. En dubbel chock för de anhöriga till de två utländska medborgare som hörde till de döda. Inget stöd alls helt enkelt.

(I länder som Storbritannien, Tyskland och Frankrike råder helt andra förutsättningar.)

Människans värld är inte alltid så trevligt, men å andra sidan erbjuder ofta djurens och naturens värld fantastiska upplevelser.

Gå ut och vandra! Rekommenderas!

+ posts

Lämna ett svar