Om Jämställdhetsbloggen

Jämställdhetsbloggen är en del av A-recos Jämställdhetsprojekt.

I projektet ingår även ett nyhetsbrev och en poddradio, som heter Lyssna Lika.

Poddradion Lyssna Lika och nyhetsbrevet produceras av A-recos deltagare i Liljeholmen. Den här bloggens redaktion och teamet i webbutveckling består av deltagarna i Vällingby.


I Sverige har vi en uppfattning om att vi kommit långt när det gäller jämställdhet mellan kvinnor och män i arbetslivet. Trots detta finns det skillnader vad gäller exempelvis lönesättning, yrkesval, och frågor om ansvar för hem, familj osv.

Vad beror det på? Hur har det sett ut tidigare i Sverige? Hur pratar vi idag om detta?

I projektet Jämställdhet tittar vi närmare på detta. Vi är öppna för olika idéer om hur vi kan arbeta med dessa frågor, och vi tar stor hänsyn till deltagarnas olika förutsättningar. Gruppen ger bland annat ut ett digitalt nyhetsbrev en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåller sammanfattningar av nyheter på jämställdhetsområdet, kommentarer och fördjupningar. Vi producerar poddar och publicerar artiklar på webben.

Det finns alltså möjlighet att skriva texter, bilder ska letas fram och det här ska sättas ihop med rubriker m.m. till ett helt nyhetsbrev. Ljud ska spelas in, musik ska läggas in i bakgrunden. Bloggen ska uppdateras. Vi har också olika gemensamma aktiviteter. Det kan handla om utflykter, besök på muséer, eller att vi tills mans ser på film eller videoklipp.