SELMA OCH LILLA FRIDOLF

KANSKE INTE – MEN NÄSTAN!

Här har vi ”två damer som vet var skåpet ska stå.”

Ovanför Selma och Lilla Fridolf.


Nedan Hyacinth och Richard.

Den brittiska komediserien Keeping Up Appearances (Skenet Bedrar) spelades in på 90-talet och har sänts ett flertal tillfällen i svensk TV. Vanligtvis i 4:an eller 7:an. Nu visas den i 7:an – söndagskvällar, med repris tisdagskvällar.

Här möter vi den snobbiga Hyacinth som kör hårt med sin man, Richard. (Foto ovan) Omöjligt för honom att smita iväg utan en perfekt knuten slips.

I efternamn heter de ”Bucket”, vilket ju betyder HINK. Knappast något som man skryter med. Därför envisas Hyacinth med att uttala sitt efternamn BOUQUET.

Det är ett ord man vanligtvis brukar använda när man är på vinprovning.

Här har vi grannen, Elizabeth, som var och varannan dag bjuds över på kaffe – och alltid spiller ut hela koppen över en ”dyrbar matta.” (Dessa kaffestunder brukar vara stressande – minst sagt.)

Dessutom har Hyacinth vanan (eller ovanan) att SJUNGA i tid och otid. Knappast något som uppskattas av omgivningen.

Ett stående inslag är brevbäraren, vilken är så stressad att han knappt tar sig fram till brevinkastet i ytterdörren. (Han hade nog varit lite lugnare om det hade funnits en brevlåda.)

Serien kom till Sverige vid mitten av 90-talet. Nu har det gått nästan 30 år. Personligen tycker jag att den är lika rolig nu!

Det är bara att slå på 7:an. Söndagar och tisdagar. Rekommenderas! Ett gott skratt förlänger livet.

SER I TV-TABLÅN ATT HON INTE DYKER UPP NÄRMASTE SÖNDAG. HOPPAS ATT DET ÄR NÅGON TILLFÄLLIGHET OCH ATT HON ÅTERKOMMER NÄSTKOMMANDE SÖNDAG!

Nedanstående kanin har inget med Hyacinth att göra, men det är aldrig fel med fluffiga djur. Snacka om långhårig! Garanterat avstressande!

+ posts

Lämna ett svar